Gå direkt till innehållet

Etsimme henkilöitä mukaan saattohoidon tukihenkilötoimintaan Jalasjärven, Ilmajoen ja Kurikan alueelta

Pohjanmaan Syöpäyhdistys etsii uusia saattohoidon tukihenkilöitä kulkemaan saattohoitopotilaan ja hänen läheistensä vierellä sekä koti- että sairaalaympäristössä.

Olisiko sinulla aikaa ja halua toimia saattohoidossa olevan potilaan ja hänen läheistensä tukena? Olet tehtävään sopiva ihminen, jolla on mahdollisuus tullaa mukaan toimintaan. Tukihenkilöiksi kaivataan eri-ikäisiä miehiä ja naisia.

Saattohoidossa oleva potilas ja hänen läheisensä tarvitsevat paljon tukea. Saattohoidon tukihenkilö tukee ja lohduttaa saattohoidossa olevaa potilasta ja hänen läheisiään.

Vapaaehtoinen saattohoidon tukihenkilö ei korvaa ammattilaisten työtä eikä läheisten tukea, vaan täydentää niitä. Vapaaehtoiset voivat auttaa käytännön asioissa, tai olla turvana ja seurana. Omaiselle tukihenkilö voi antaa mahdollisuuden tarpeellisen lepotaukoon tai tarjota keskustelukumppanin.

Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen työntekijät kouluttavat vapaaehtoisia tukihenkilöitä. Koulutukseen osallistujat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Tukihenkilöillä on vaitiolovelvollisuus.

Mikäli kiinnostuit tai haluat lisää tietoa tukihenkilötoiminnasta, ota yhteyttä Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen vapaaehtoistyön koordinaattoriin, Maria Heikkilä-Nyman puh; 050-4784114

Lisää tietoa saat myös osallistumalla info-tilaisuuteen tiistaina 4.10 klo.18 Kurikan Kampuksella.
Osoite; Huovintie 1, Kurikka. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Saattohoidon tukihenkilöiden koulutus järjestään Kurikassa 19. – 20.11.

Ursprungliga evenemangssidan (öppnas i ett nytt fönster)