Gå direkt till innehållet

Loviisa: Kynttilät syttyvät syöpään kuolleiden muistoksi

Loviisassa ja Lapinjärvellä syttyvät kynttilät syöpään kuolleiden muistoksi pe 8.10.
Agricolan seurakunnat ja Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry järjestävät yhteistyössä kynttilän sytyttämisillan Loviisan ja Lapinjärven hautausmailla Roosa nauha -päivänä perjantaina 8.10. kello 18–20. Jos aika ei sovi, niin oman kynttilän voi viedä aikaisemmin tai myöhemmin, sillä portit ovat auki.
Loviisan hautausmaalla päivystää pappi ja yhdistyksen vertaistukihenkilöitä, jos haluaa puhua ja saada tukea. Lapinjärvellä päivystää pappi.
– Syöpä koskettaa meitä kaikkia eri tavoin ja näin haluaisimme että jokainen, joka haluaa, voi osallistua tapahtumaan kunnioittaakseen läheistä ihmistä joka on menehtynyt syöpään, kertoo tapahtuman ideoinut ja organisoinut Rintasyöpäyhdistys – Europa Donnan koulutettu vertaistukihenkilö Nina Lappalainen.

Jokainen voi tuoda mukanaan oman kynttilän, joka voi olla esimerkiksi vaaleanpunainen rintasyöpään menehtyneelle, sininen suolistosyöpään tai eturauhassyöpään menehtyneelle.

– Värejä on lukuisia kuten myös erilaisia syöpiä. Googlettamalla löytyy kuvia ja nauhojen värit. Voit tuoda oman suunnittelemasi kynttilän, esimerkiksi glitteri-kynillä tai tarroilla saa hienon näköisiä kynttilöitä Lappalainen vinkkaa.

– Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin surunsa kanssa. Jaettu taakka on helpompi kantaa, loviisalainen Nina Lappalainen muistuttaa.

Ursprungliga evenemangssidan (öppnas i ett nytt fönster)