Gå direkt till innehållet

Syvärentoutusta etänä syöpää sairastaville ja läheisille

Tervetuloa osallistumaan syvärentoutukseen Teamsin välityksellä!

Syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen tarkoitetussa syvärentoutuksessa kliininen hypnoterapeutti Sanna Ek ohjaa lempeän rentoutusharjoituksen, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä. Sanna on itse sairastanut rintasyövän, ja haluaa nyt tarjota vertaisena rentoutusta, josta on itse hyötynyt paljon:

”Osallistuin omiin syöpähoitoihini aktiivisesti tekemällä paljon rentoutusharjoituksia ja mielikuvatreenejä. Kestin pahaa oloa, pelkoa, kipua ja sairautta paremmin, kun pystyin itse vaikuttamaan omaan mieleeni. Osaan nykyään rauhoittaa itseni aina tarvittaessa.”

Syvärentoutushetkiä järjestetään kolme ja joka kerralla on mukana eri teema:

  • 26.1.2022 klo 18-19 Mielen voima ja omat voimavarat, syvärentoutus
  • 16.2.2022 klo 18-19 Stressin säätelykyky ja itsen rauhoittaminen, syvärentoutus
  • 30.3.2022 klo 18-19 Syövän uusimisen pelko, sen käsittely ja syvärentoutus

Syvärentoutus lievittää stressiä ja tutkitusti alentaa kortisolitasoja, ja sillä on hyviä vaikutuksia hoidoissa ja toipumisessa. Syvärentoutuksessa aktivoidaan parasympaattista hermostoa, puretaan jännitystiloja ja ollaan keskittyneisyyden tilassa. Mieli saa lepoa ja keho palautuu. Usein syvärentoutus parantaa myös unen laatua seuraavina öinä.

Harjoitusta varten kannattaa varata itselleen mukava paikka, jossa voi olla tunnin rauhassa. Esimerkiksi voi asettua sängylle tai sohvalle, varata lämmintä päälle ja keskittyä kuuntelemaan rentoutusharjoitusta, mieluiten kuulokkeilla.

Liity syvärentoutukseen tästä linkistä(öppnas i ett nytt fönster)

 

Ursprungliga evenemangssidan (öppnas i ett nytt fönster)