Gå direkt till innehållet

Tunnetaitoryhmä 13–15-vuotiaille nuorille, joiden vanhempi sairastaa syöpää PERUTTU!

Valitettavasti ryhmä on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää maksuttoman tunnetaitoryhmän 13–15-vuotiaille nuorille, joiden vanhempi sairastaa syöpää. Ryhmän tavoitteena on lisätä nuoren tietoisuutta itsestään ja omista tunteistaan sekä tukea häntä tunnetaitojen oppimisessa. Tunnetaitoryhmään osallistuvia yhdistää samankaltainen kokemus perhettä kohdanneesta vakavasta sairaudesta. Ryhmä kokoontuu Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa torstaisin 29.10.–17.12.2020 klo 17.30–19.00. Ryhmään haetaan hakulomakkeella, joka tulee palauttaa Meri-Karinan hyvinvointikeskukseen viimeistään 29.9. (kuukautta ennen ryhmän ensimmäistä kokoontumiskertaa). Lataa hakulomake täältä.

Tunnetaitoryhmässä nuoret harjoittelevat tunteiden tunnistamista, sietämistä, säätelemistä, ilmaisemista, käsittelemistä ja omaa voimaantumista. Tavoitteena on, että nuoren itsetunto vahvistuu ja hänen  vaikutusmahdollisuutensa omaan oloonsa kehittyvät. Tavoitteena myös on, että nuoret uskaltavat ilmaista tunteitaan aikaisempaa rohkeammin ja huomioivat muiden tunteet paremmin.

Menetelminä käytössä on muun muassa draamaharjoituksia, luovaa tunnetyökentelyä, hengitysharjoituksia ja kehon kuuntelua, toiminnallisuutta ja liikkeellisyyttä, myönteistä kosketusta, keskustelua sekä tilanne- ja pohdintaharjoituksia.

Lisätietoja tunnetaitoryhmästä: lue lisää, kysy lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja Pia Ilvekseltä, p. 044 451 5655 tai pia.ilves@lssy.fi.

Huom! Tunnetaitoryhmä järjestetään myös 4–6-vuotiaille lapsille, joiden sisarus sairastaa syöpää. Lue lisää ryhmästä täältä!

Ursprungliga evenemangssidan (öppnas i ett nytt fönster)