Gå direkt till innehållet

Vertaistuesta voimaa suruun – kurssi läheisensä syöpäkuoleman kokeneille leskille ja lapsille

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat menettäneet puolisonsa syöpään ja heillä on alaikäisiä lapsia. Kurssi on perhekurssi, jolloin kurssille voi osallistua yhdessä lasten kanssa. Kurssi on Veikkauksen tukema. Hae maksuttomalle kurssille tästä! Haku päättyy 4.8.2020.

Ammattilaiset auttavat osallistujia käymään läpi surun vaiheita, niiden tunnistamista, ymmärtämistä ja käsittelemistä. Kurssilla autetaan pääsemään elämässä eteenpäin ja löytämään voimavaroja tulevaisuuteen. Aikuisten osalta kurssin tavoitteena on saada vertaistukea, voimavaroja sekä työkaluja surun käsittelyyn. Lisäksi aikuiset saavat tietoa tunteiden tunnistamisesta, niiden käsittelystä ja tilanteen vaikutuksista erityisesti lasten käyttäytymiseen. Kurssin menetelminä ovat asiantuntija-alustukset, keskustelut ryhmissä sekä aikuisten ja lasten yhteinen toiminta.

Lasten ja nuorten osalta kurssin tavoitteena on ryhmäytyminen, vertaistuen saaminen sekä tunnetyöskentely. Lapsia ja nuoria autetaan tunnistamaan, käsittelemään ja ilmaisemaan tunteitaan. Kurssilta saadaan työkaluja käsitellä tunteita myös kurssin jälkeen. Menetelminä on leikki, askartelu, keskustelu, tunnetyöskentelyn eri menetelmät sekä aikuisten ja lasten yhteinen toiminta.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää monenlaisia maksuttomia kursseja syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Tavoitteena on, että jokainen syöpää sairastava saisi omaan elämäntilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivaa kuntoutusta sekä helpotusta sairauden aiheuttamaan muutostilanteeseen. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia, ja niitä ohjaavat terveydenhuollon ammattilaiset.

Kurssit on tarkoitettu joko tiettyä syöpää sairastaville tai kaikille syöpäpotilaille sairaudesta riippumatta. Osaan kursseista voi osallistua yhdessä puolison tai kumppanin tai koko perheen kanssa.

Kurssit järjestetään Turun Hirvensalossa sijaitsevassa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Suurin osa kursseista järjestetään pääsääntöisesti viiden vuorokauden mittaisina jaksoina. Yön yli kestävillä kursseilla kuntoutujat sekä kurssille mahdollisesti osallistuva puoliso tai kumppani tai perhe yöpyvät Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Yöpymiseen sisältyy täysiylläpito.

Lapsille ja nuorille järjestetään myös tunnetaitoryhmiä, jotka kokoontuvat Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa.

Kursseille ja tunnetaitoryhmiin haetaan tietyillä hakulomakkeilla tiettyjen hakuaikojen puitteissa. Oletko kiinnostunut tästä kurssista tai haluaisitko osallistua jollekin toiselle kurssille? Tutustu tästä koko kurssivalikoimaan sekä hakuohjeisiin ja hae rohkeasti mukaan!

Ursprungliga evenemangssidan (öppnas i ett nytt fönster)