Gå direkt till innehållet

Vertaistukihenkilökoulutus uusille vapaaehtoisille

Sinä, joka olet sairastanut syövän tai sinulla on kokemus läheisenä syöpään sairastuneen rinnalla

Tule mukaan antoisaan vapaaehtoistoimintaan vertaistukijaksi!

Syöpäjärjestöt hakee uusia vapaaehtoisia vertaistukitoimintaan ja järjestää koulutuksen verkossa. Voit  hakea koulutukseen, mikäli hoitojen päättymisestä on kulunut noin 1-2 vuotta ja koet, että sinulla on voimavaroja tukea toista. Koulutus toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 hlöä.

Koulutuksen kesto?
Koulutus toteutuu kokonaan verkossa ja kestää kuukauden. Koulutukseen sisältyy neljä verkkotapaamista tiistaisin 18.4., 25.4., 2.5. ja 9.5. klo 17-19 sekä lisäksi itsenäistä työskentelyä Pedanet -verkkoalustalla.

Mitä koulutus edellyttää?
Osallistujana sitoudut kaikkiin verkkotapaamisiin sekä varaavan aikaa itsenäiseen työskentelyyn verkkoalustalla. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen verkkoyhteydellä, mikrofonin ja kameran. Teknisiin haasteisiin ja Pedanetin käyttöön on saatavilla opastusta.

Mitä saan koulutuksesta?
Koulutuksen jälkeen voit toimia merkityksellisessä vapaaehtoistehtävässä vertaistukijana Syöpäjärjestöissä Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä. Koulutus vastaa sisällöltään 1 opintopistettä. Koulutuksesta ja vertaistukijana toimimisesta saat myös todistuksen. Syöpäjärjestöt tarjoaa vapaaehtoisilleen säännöllisesti toiminnanohjausta, täydennyskoulutuksia sekä virkistystapahtumia. Tervetuloa joukkoon mukaan!

Kevään 2023 koulutuspäivät toteutuvat MS Teamsissa etäkoulutuksena. Ajankohdat ovat (neljä koulutuskertaa muodostavat koulutuskokonaisuuden):

  • 18.4.2023 klo 17.00-19.00,
  • 25.4.2023 klo 17.00-19.00,
  • 2.5.2023 klo 17.00-19.00 ja
  • 9.5.2023 klo 17.00-19.00.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Lämmin kiitos mielenkiinnostasi vapaaehtoistoimintaamme kohtaan!

Lisätietoja koulutuksesta: Suomen Syöpäpotilaat ry:n Miia Merikalliolta, miia.merikallio(at)syopapotilaat.fi.

Mukavaa, kun olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä! Yhdessä olemme enemmän! Kaikkiin vertaistukihenkilökoulutuksesta kiinnostuneisiin olemme yhteydessä 31.3.2023 mennessä.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Sylvan, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen, Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen ja Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa.

Ursprungliga evenemangssidan (öppnas i ett nytt fönster)